E sad cemo da pravimo neshto malchice komplikovanije od coloringa. Pravimo ovo
1. Otvorite novi canvas (File > New ili CTRL + N) velichine 743x424 (
Slika )
2. Uzmite
ovu texturu I ubacite je u prethodno otvoreni canvas. (Poshto mi se nije svidelo to shto ce u finalnom radu biti puno praznog prostora ja sam malo skratila texturu).
3. Umite
ovaj polaroid I postavite ga gde zelite.
4. Duplirajte taj layer sa polaroid-om(layer >> Duplicate Layer..). Duplirani layer postavite na Multiply 100%, a prvi na Normal.
5. Uzmite bilo koju sliku. Sredite je koristeci npr. coloring(
primer coloring tutoriala ) ili retouch (
Tutorial za retouch ). Uglavnom velichinu slike namestitie(smanjte, povecjte, isecite... shta god), uglavnom samo da se uklopi u crni kvadrat polaroida. I onda je naravno stavite na polaroid.
6.
Ovaj brush postavite iz polaroida.
Moje do sada izgleda ovako*Za one koji ne znaju kako da od slike naprave brush. Znachi seletkujete seo slike koji hocete da pretvorite u brush, odete na Edit pa na define brush preset, I onda naravno ok. Posle mozete taj brush naci u paleti sa ostalim brushevima.*
7. Uzmite
Ovaj cvet i stavite ga u levi donji ugao polaroida. Cvet koji sam koristila je crno-beli, ali sam zato dodala malo tamnije narandzaste boje da se uklopi sa njenim licem. A cvet mozete obojiti tako shto izaberete boju koju zelite i boju naneste na cvet koristeci drop shadow brush (
za one koji nemaju drop shadow brush ).
Moje do sada izgleda ovako .
8. Uzmite font koji zelite (ja sam u ovom slichaju koristila Maiskupa) i napishite shta zelite.
9. Uzmite
ovaj brush i stavite ga iznad napisanog texta.
Moje do sada10. Mozete ga ostaviti i ovako, ali cu ja ipak uokviriti. A to radim tako shto idem na Image >> Canvas Size, izaberete boju i koliko ce vam okvir biti.
I voilà, moj krajnji rezultat.Nadam se da sam bila dovoljno razumljiva(potrudila sam se shto sam bolje mogla). Ako vam neshto nije jasno slobodno pitajte. i pokazite mi vashe rezultate.